Благотворителна вечеря и търг в полза на Съюза на българските писатели

06 Март 2009 г.,zastrahovatel.com
Български застрахователи дадоха своята лепта за благородната кауза

На 9 февруари т. г. в просторната зала „София” на столичния хотел „Кемпински-Зографски” под патронажа на президента Георги Първанов се проведе организирана от Съюза на българските писатели Благотворителна вечеря. На събитието присъстваха видни личности от различни области – депутати, министри, чуждестранни посланици,  интелектуалци, кметове на наши градове, председатели на браншови организации и на творчески съюзи, бизнесмени, главни редактори на печатни издания и собственици на интернет издания, журналисти, както и много членове на УС на СБП и членове на писателския съюз, чиито куверти бяха заплатени от спонсори.

Ще припомня, че на 28 ноември 2008 г. пожар изпепели част от сградата на СБП на ул. „6 септември” №35 в столицата. По този повод СБП предприе дарителска акция за възстановяване на сградата на съюза, основан още през 1913 г. от патриарха на българската литература Иван Вазов. Една от инициативите бе и Благотворителната вечеря, която освен куверта включваше и търг с дарени вещи и писма на известни личности, картини от български художници, стари или първи издания на наши писатели, техни художествени произведения, като събраните средства ще останат в полза на СБП.

* със съкращения Славимир Генчев в-к "Застраховател прес"1.

2.

3.

4.

5.

6.

Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
"Основи на застраховането"
Йото Йотов, Боян Илиев, 2004
orange_li
"Книга за парите"
Методи Христов Станимир Христов, 2002