КФН прие Указания относно консултантските договори, между застрахователен брокер и физически или юридически лица

12 Март 2009 г.,zastrahovatel.com
Комисията за финансов надзор на свое заседание от 11 март 2009 г. прие Указания, относно съответствието с разпоредбите на Кодекса за застраховането на консултантски договори, сключени между застрахователен брокер и физически или юридически лица с предмет на договора извършване на дейност по намиране, привличане и консултиране на клиенти на застрахователния брокер при сключването на застрахователни договори от различен вид.

Комисията за финансов надзор на свое заседание от 11 март  2009 г.  прие Указания, относно съответствието с разпоредбите на Кодекса за застраховането на консултантски договори, сключени между застрахователен брокер и физически или юридически лица с предмет на договора извършване на дейност по намиране, привличане и консултиране на клиенти на застрахователния брокер при сключването на застрахователни договори от различен вид.

С тези указания КФН изразява становището си, че консултантски договори, сключени между застрахователен брокер (възложител) и физически или юридически лица (изпълнител), с предмет на дейност по намиране, привличане или консултиране на клиенти на застрахователния брокер при сключването на застрахователни договори от различен вид, със задължение възложителят да изплаща на изпълнителя възнаграждение в процент от сумата за всяка отделна сделка или конкретен застрахователен договор, противоречат на разпоредбите на КЗ. С такива договори се създават условия за извършването на дейност по застрахователно посредничество от лица, които не са застрахователни брокери и не са служители на застрахователния брокер. Така се застрашават интересите на потребителите на застрахователни услуги, тъй като се допуска предлагането и сключването на застрахователни договори от лица, които не притежават необходимата професионална квалификация  и знания в областта на застраховането.

Указанията са публикувани на страницата на КФН в раздел „Административни документи”, раздел „Указания”.

http://www.fsc.bg

ВПИзпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Книга за парите"
Методи Христов Станимир Христов, 2002
orange_li
orange_li