КАТ прибира книжката и на работното място

19 Октомври 2011 г.,zastrahovatel.com
в-к “Монитор”

50 лева глоба, ако караш с мръсен номер. Тръгват проверки за фарове и чистачки

 

КАТ ще започне да прибира книжките на системните нарушители, останали без контролни точки, директно от работните им места. Причината за крайната мярка е, че все по-вече шофьори са започнали да се крият от районните инспектори, които издирват джигитите по адресите им, защото отказват  да се явяват на призовките на Пътната полиция. Идеята е на ръководството на столичния КАТ и до този момент е дала доста добри резултати. Очаква се след изборите полицаи да я приложат отново, защото сега повечето служители

ще бъдат заети за опазването на реда в деня на вота.

Друго разпореждане, издадено до катаджиите в столицата, е да прибират шофьорските книжки още на улицата. В момента полицаите са инструктирани при спиране на всеки водач с няколко акта да правят проверка по радиостанцията за досието на шофьора и ако са му отнети всички точки и той не се е явил доброволно в КАТ, свидетелството да му се отнема още на пътя.

Ако системният нарушител все пак не бъде проверен на пътя, полицаите ще го потърсят на работното му място. Първата взета книжка по този начин е била на шофьор от градския транспорт по автобусна линия 204, съобщи пред „Монитор” шефът на столичния КАТ Богдан Милчев. Срещу водача имало влязла в сила присъда за катастрофа със загинал, но мъжът продължавал да превозва пътници. Полицаите го изчакали на последната спирка на 204, където му отнели книжката и помолили пътниците да слязат, докато бъде изпратен негов колега.

„Когато отидем на работното място на водача и кажем на шефа на фирмата, че търсим негов служител, тъй като системно нарушава закона,

началникът няма да се опита да го покрие

Напротив ще ни съдейства, защото този човек вози останалите си колеги, а може да превозва и децата на шефа”, коментираха от КАТ.

Само за 4 месеца от столичната Пътна полиция са прибрали 1659 книжки на водачи с отнети точки или влезли в сила присъди, като предстои да бъдат прибрани още 200-300 свидетелства. Сред тях има водачи с по 50-60 акта. Такива най-често са таксиметровите шофьори, като част от тях имат и редица криминални регистрации в полицията. Един от най-големите рекордьори по актове в столицата е младеж на име Георги Самуилов. Още от ранна тийнейджърска възраст момчето шофирало, без да има книжка, като полицаи от столичното Девето районно, както и техни колеги от цяла София, многократно са го спирали.

„Изхабихме тонове хартия, за да му пишем актове. До този момент в досието му има 184 акта. Имаше един период от около година, в който не сме го хващали, решихме, че си е взел поука, но се оказа, че тогава е бил в затвора. След като е излязъл, отново сме го търсили”, разясниха от Пътната полиция.

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
"Презастраховане"
Проф. д-р Велеслав Гаврийски ,
orange_li
"Презастраховане"
ЯНАКИ АНДРЕЕВ,