„УНИКА Живот” - първа с допълнителен лиценз за доброволно здравно осигуряване

21 Ноември 2012 г.,zastrahovatel.com

 

ЗК „УНИКА Живот” АД получи допълнителен лиценз по т. 2 на раздел II, буква „а” на Приложение №1 на Кодекса за застраховане - Застраховка „Заболяване”. „УНИКА Живот” е първата от всички застрахователни компании и доброволни здравни фондове, която получава този лиценз след промените на Кодекса за застраховане и Закона за доброволното здравно осигуряване, влезли в сила от 07.08.2012 г.

Лицензът, предоставен с решение на Комисията за финансов надзор от 24.10.2012 г., ще позволи на „УНИКА” да обогати допълнително гамата си продукти в областта на здравното осигуряване. Към момента компанията предлага едни от най-популярните здравни застраховки както за корпоративни клиенти, така  и физически лица, с покрития за амбулаторно лечение, болнично лечение, разходи за медикаменти, транспортиране на пациенти и много други, обясниха от компанията.

Всички здравни застраховки, предлагани от „УНИКА”, отговарят на европейските стандарти, уточниха от дружеството. Международната здравна застраховка „Здраве & Ценност” например дава възможност за лечение както на територията на България, така и във водещи болници в Европа и света. Полицата гарантира солидна застрахователна защита, право на избор и достъп до възможно най-доброто медицинско и стоматологично обслужване на територията на България и в чужбина. Застраховката осигурява и 24-часова връзка по телефонна с SOS-център за информация на български език и консултации по отношение на избора на здравно заведение, обясниха още от застрахователя.

            „Допълнителният лиценз ще даде на „УНИКА България” нови възможности за разработване на атрактивни продукти за застрахователна закрила на здравето на нашите клиенти, с които да отговорим по-пълно на техните търсения и изисквания”, заяви Николай Генчев, изпълнителен директор на ЗК „УНИКА Живот” АД. „ЗП”Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Застраховането в България"
доц. д-р Алекси Тасев , 2012
orange_li
"Презастраховане"
Проф. д-р Велеслав Гаврийски ,
orange_li
"Здравно застраховане"
д-р Ирена Мишева ,