"АЛИКО България ЖЗД” ЕАД, компания на MetLife Inc.


ПРЕДСТАВЯНЕ

„АЛИКО България ЖЗД” ЕАД е компания на MetLife Inc. и е основана през 1999 г. Компанията заема едно от водещите места на българския застрахователен пазар и предлага широка гама застрахователни продукти, както за индивидуални, така и за корпоративни клиенти. Компанията обслужва клиентите си чрез представителства в градовете: София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Добрич.


С  опит от над 140 години, компаниите от групата на MetLife са признат лидер в планирането на финансова защита и предлагането на спестовни и пенсионни решения по целия свят. Ние сме установили стабилно присъствие в над 60 страни чрез цялостен растеж, придобивания, съвместни акционерни дружества и други партньорства. Ние утвърждаваме нашата световна търговска марка  чрез разпространяване на основни продукти и умения на пазарите по целия свят – важен двигател за растежа на предприятието.


Обединени ние сме световно признати и в нас вярват повече от 90 милиона клиенти по света.

Пазарният подход на  MetLife в България е изграден на основата на пълен анализ на потребностите, гъвкаво разработване на индивидуални решения и дългосрочна отговорност към клиентите.


Мисията на компанията ни е не да убеди хората да си купят застраховка, а да им помогне да осъзнаят нуждите си и да изградят бъдещите си планове по отношение финансовата им сигурност.


С поглед към бъдещето ние продължаваме да увеличаваме пазарния си дял чрез стабилно и сигурно развитие на професионални консултанти, които изграждат отношения с все повече хора и осигуряват финансовата защита на все повече семейства.  Целта на компанията е постоянен и стабилен ръст чрез придържане към принципи, доказали ефективността си по целия свят.

СТРУКТУРА НА УПРАВЛЕНИЕ НА "АЛИКО България ЖЗД” ЕАД, компания на MetLife Inc.
ГЕОРГИОС ЦАКОНАС
ГЕОРГИОС ЦАКОНАС

Генерален мениджър на MetLife в България
РОДЕН: 22 август 1964 г. в Атина

СТАТУТ: В момента заема длъжността генерален мениджър на MetLife в България. Работи в компанията от 1991 година, първоначално като оперативен мениджър на АЛИКО в Гърция, а от 2002 до 2006 е генерален мениджър в България. След това за три години заема длъжността регионален директор на проекта АЛИКО в Русия. Между 2009 и 2010 ръководи АЛИКО Литва и АЛИКО Латвия.
От 2010 е начело на MetLife в България.


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки