Нашенци шмекеруват в Англия с БГ номера

04 Декември 2012 г.,zastrahovatel.com
в-к “Монитор”

 

Нашенци шмекеруват във Великобритания с БГ номера на автомобилите си. Така пестят пари от скъпите застраховки на Острова и таксите за прегледи на колите, показа проверка на „Монитор”.

Според закона на Обединеното кралство кола с чужд регистрационен номер може да кръстосва улиците не по-дълго от 6 месеца. След това автомобилът трябва да бъде регистриран, да му се смени номерът с британски, да мине преглед и да се платят всички необходими застраховки и данъци. Стойността на застраховката се определя от годините и опита на шофьора, от модела и състоянието на автомобила и редица други фактори. Възможно най-ниската стойност, която може да се плати е 400-500 лири. Единици са обаче шофьорите, които попадат в тази графа. Масово застраховките са в границата между 1200 и 2000 лири.

„Първата ми кола беше тук 2 години с български номер, развали се и я хвърлих на скрап, но си взех номерата, за да я отчисля от КАТ”, хвали се нашенец, избрал Албиона за втора родина. Следващото му возило пък вече 3 години и половина е с български номера. Преди година и половина го глобили с 240 лири за неправилно паркиране, но му върнали колата без проблем. „Понякога може да се мине между капките”, шегува се опитният емигрант.

Лондон. Александра Златинова кореспондент на “Монитор”Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки