Застрахователните измамници с все по-тлъсти дипломи

28 Октомври 2013 г.,zastrahovatel.com

 

Броят на застрахователните измами в Русия е нараснал с 10%, съобщиха от „Алианц”. През първата половина на 2013 г. службата за сигурност на застрахователната компания е извършила 8300 предзастрахователни проверки, в резултат на което в 550 случая е била открита недобросъвестност и е отказано сключването на застрахователен договор . Към правораздавателните органи са насочени материалите по 126 случая на незаконни действия срещу компанията, а срещу 25 от заподозрените са били образувани наказателни производства.

С 20% пък се е увеличил броят на делата, свързани с явна измама, установена при проверка на предполагаемо застрахователно събитие. Експертите са установили , че през първата половина на 2013 г. се е очертала ясна тенденция на опити да се „мигрира“ от една застрахователна компания в друга в опит да се заличи лоша застрахователна история. Това се практикува особено масово при клиентите в автомобилното застраховане.

Служителите по сигурността в  „Алианц Русия” заявяват, че трябва да се знае, че „сред измамниците се срещат все повече и повече хора с висше образование и отлична финансова подготовка и висока степен на познания в областта на технологиите“.

Експертите посочват, че в сравнение с първото полугодие на 2012 г.  броят на разследваните случаи се е увеличил с 50% .Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
"Застраховане"
Проф,Христо Драганов, Боян Илиев, д-р.Ирена Мишева,
orange_li