Ракетата носител " Союз - ФГ " и на космическия апарат " Союз ТМА - 11М " застраховани за 2 млрд. рубли .

14 Ноември 2013 г.,zastrahovatel.com

 

Изтрелването на ракетата носител " Союз - ФГ " и на космическия апарат " Союз ТМА - 11М ", който достави на Международната космическа станция  факела на олимпийски игри в Сочи 2014 , е застрахован за повече от 2 млрд. рубли .

Общата сума на застраховката е 2121538000 рубли. Застраховка обхваща не само изтрелването , но и скачването на космическият кораб с Международната космическа станция .

Ракетата с космическия кораб " Союз ТМА - 11М " стартира от космодрума " Байконур " в утрото на четвъртък, 7-ми ноември . Корабът ще достави нов екипаж на МКС - руския космонавт Михаил Тюрин , японски астронавт Коичи Уаката и астронавта на НАСА Рик Мастрачио .

Екипажът ще отбележи 15-годишнината от полагането на началото на строежа на "Международната космическа станция" - безспорно важна дата в космонавтиката. Самата станция е обитаема постоянно от хора в продължение на 13 години.

Заедно с астронавтите в космоса излетя и олимпийски факел. Хубаво е тук да се спомене една грешка, която медиите правят тези дни - в космоса не е излетял олимпийският огън - факелът стои незапален, за да не хаби кислород, който е важен за екипажа. Извеждането та  факела в открития космос е първото в историята на човечеството.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки