Нетната печалба на Zurich Insurance с ръст от 64%

18 Ноември 2013 г.,zastrahovatel.com

 

Zurich Insurance Group, най-голямата застрахователна компания в Швейцария, увеличава нетната си печалба за третото тримесечие на 2013 г. до 64% ​​на годишна база.

 

Нетна печалба в периода юли-септември е нарасналa до $1,1 млрд в сравнение с $672 млн за същия период през 2012 година. Анализаторите, анкетирани от Bloomberg, прогнозираха цифрата $993,5 млн.

 

Оперативната печалба на застрахователя нарасна с 68% до $755 млн.

 

Комбинираният коефициент загуба за периода януари-септември е 95,3% в сравнение с 96.3% година по-рано.

 

През август  главния финансов директор - 53-годишният Пиер Вотиер се самоубива. Вотиер идва да работи в Цюрих през 1996 г. и е назначен за главен финансов директор през 2011 година. По време на разследването представители на FINMA не показват никакви доказателства за злоупотреба или неправомерен натиск върху Вотиер от председателя на борда на директорите на застрахователя Йозеф Акерман.

 

Zurich Insurance Group е основана през 1872 г., тя се управлява от централата си в Цюрих. Групата разполага с глобална мрежа от собствени офиси и офиси в Северна Америка, Европа, Азиатско-тихоокеанския регион, Латинска Америка и други пазари. Има около 60 хиляди служители в 170 страни.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки