Само 100 хиляди американци – със здравна застраховка

12 Декември 2013 г.,zastrahovatel.com

 

До първи октомври само 106 185 души са закупили от системите за електронен обмен полици за здравно осигуряване.  В съответствие с очакванията за здравната реформа , която изисква всеки американец да има здравна застраховка, броят на участниците в здравната реформа в САЩ е много по-малък от очаквания от властите. Това призна в средата на октомври Министерството на здравеопазването на САЩ. Това е само 1,5% от броя на хората, които според властите се нуждаят от закупуване на здравна застраховка преди месец март 2014 година.

В този случай „лъвският пай“ от закупените полици се пада на щатите, в които са създадени собствени електронни борси за подпомагане на конкуренцията и се правят опити да се намали цената на застрахователната полица. Като „особено жалки“ бяха определени от специалистите резултатите на сайта healthcare.gov, в който се предлагат полици за гражданите на 36 щата. За всички щати броят на продадените застраховки е бил под 27 000 . Покупките се прекратяват периодично и поради технически проблеми. Над 390 000 са кандидатствали за грантове за закупуване на медицински застраховки поради бедност или са подали документи за семейни финансови облекчения.

Както се очакваше, малкият брой участващи в реформата отприщи нова вълна от критики към администрацията на Барак Обама. Опозиционните републиканци смятат , че реформата трябва да бъде отменена. Засега те не успяват да прокарат това решение през Конгреса и Върховния съд. Белият дом заяви, че трудностите на реформата са временни и че това е първият акт, който ще осигури достъпни здравни услуги за милиони американци . Десетки милиони граждани на САЩ досега не са имали достъп до медицинска помощ . Medicine в САЩ остава рекордно скъпа, като поглъща почти една пета от Брутния вътрешен продукт на най-голямата икономика в света .

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки