„Свети Джуд“ отвя 95 млрд. евро

02 Януари 2014 г.,zastrahovatel.com

Холандската асоциация на застрахователите е изчислила размера на щетите, нанесени от урагана "Сейнт Джуд“, който връхлетя страната. Според техните оценки  вятърът е нанесъл щети в размер на 95 милиона евро .

Застрахователите отбелязват, че в тези калкулации не са включени щетите, нанесени на държавна собственост, а също и на селскостопанска продукция. 95 милиона евро са само щетите, нанесени на частни лица и предприятия.

Основният проблем по време на бурята са били падащите дървета, които са нанесли повреди на електропроводи, автомобили и сгради. Освен това сериозни щети и наранявания бяха нанесени от летящи отломки и срутени покриви.

Асоциацията на холандските застрахователи обаче отбелязва, че щетите можеха да бъдат много по-съществени, ако държавните и обществени служби за борба с природните бедствия не са действали така прецизно и адекватно.

Холандските застрахователи наредиха този ураган на второ място по мощ и нанесени щети. Драматичното първенство в тази буреносна класация все още води бурята от 18 януари 2007 година, когато застрахователните компании са възстановили чрез финансово подпомагане щети за 214.0 милиона евро .Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки