Дядо Мраз ощипа САЩ с половин милиард

13 Януари 2014 г.,zastrahovatel.com

 

В САЩ застрахователите сe готвят за изплащането на щетите от сериозните студове. Плащанията може да достигнат и половин милиард долара, сочат предварителните изчисления. Обезщетенията трябва да покрият разходи за ремонт на обезобразени скъпи автомобили, спукани от студа водопроводни и канализационни тръби в домовете и други инциденти, причинени от ниските температури.

Търговците на дребно обаче „потриват ръце“ в очакване на непредвидени печалби. През последните няколко дни продажбите на топли дрехи са скочили с почти една четвърт. Цената на природния газ на американската фондова борса достигна рекордно ниво, над 3200 долара за хиляда кубически метра. Според Bloomberg максимумът това е рекорден пик за последните десет години.

Прогнозите на синоптиците обаче засега остават разочароващи. Очаква се студът да се задържи още няколко дни. В зоната на действие на арктическия циклон остава почти две трети от населението на САЩ, а властите апелират към населението да пестят електроенергията. В някои градове училищата и държавните институции са в „дървена ваканция“.

Галина МариноваИзпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки