Австрия, Италия и Словакия с най-много ски-щети

16 Януари 2014 г.,zastrahovatel.com

 

Литовците все по-често претърпяват злополуки в ски-курортите на Европа. По данни на Европейската застрахователна компания ERGO Insurance най-много са нараняванията , получени от жители на Литва, в Австрия , Италия и Словакия , а най-големи медицински сметки идват от Австрия , Италия и Франция.
Според компанията  разходите за лечение на травми по време на ски-ваканции растат с всяка изминала година. Тази година вече има и няколко смъртни случая, заявява началникът  на отдел „Лични застраховки и гражданска отговорност“ в ERGO Insurance, Литва, Гинтарас Ашмянскас
: „Повечето случаи на наранявания на скиори са концентрирани в периода януари- март. Най-голям риск от нараняване има в планините на Австрия, Италия и Словакия . В тези държави на най-посещаваните ски-писти са регистрирани инциденти, дължащи се не само на падания, но и на сблъсъците на хората“, каза Ашмянскас.

Експертът обръща внимание и на факта, че в периода януари - март 2013 година средните щети от  скиорски инциденти са били 2300 лита, което представлява увеличение от 10% в сравнение със същия период на 2012 г.
Според представителя на застрахователното дружество  най-честите наранявания , получени по време на ски, са ставни травми и счупени крайници. Причина за нараняванията обикновено е  липсата на опит. При среща с препятствие, скиорите падат, безуспешно опитвайки се да го избегнат .
Ски-контузиите застанаха в центъра на общественото внимание след инцидента с легендарния състезател на „Формула 1“, многократния световен шампион Михаел Шумахер . Шумахер получи сериозно нараняване на главата на 29 декември миналата година. Това се случи в алпийски курорт , където той и 14 -годишният му син карали ски извън пределите на пистите. В резултат на падането Шумахер удари главата си в камък с такава сила , че каската му се  спукала. Той претърпя две операции, но все още е в кома.
Почти веднага след трагедията стана ясно, че и германският канцлер Ангела Меркел е претърпяла ски-инцидент, който е довел до  фрактура на бедрена кост.

Галина Маринова

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки