Волво S80 с приз за най-безопасен автомобил

22 Януари 2014 г.,zastrahovatel.com

 

Застрахователният институт за безопасност в САЩ огласи данните от традиционните си  краш-тестове за най-новите автомобили. Най-висока оценка според института заслужава седанът Volvo S80. Тази година този модел ще може да се окичи с приза „2014 Top Safety Pick +“. Преди него оценката „2013 Top Safety Pick + » получиха S60 , XC60 и XC90, след като през 2012 година институтът IIHS разшири своята краш-тестова програма и включи пробна  катастрофа с „малко предно припокриване“.

Волво S80 спечели приза на американските застрахователи след тестове за челен сблъсък с автомобил, както и при сблъсък с друг обект - дърво , стълб и т.н. При тестове ударът е засягал 25 % от предната част на автомобила от страната на водача, а препятствията са представлявали твърди бариери с височина 152 см ( 5 фута ). Скоростта на автомобила е била 64 километра в час(40 мили/ч). Експертите отчитат, че „при тези така проведени краш-тестове автомобилът не е пострадал“. Това се казва в официалното съобщение на института.

От 2014 IIHS ще стартира нова програма за краш-тестове, които ще вземат под внимание работата на системите, предназначени за предотвратяване на челни удари. Оценката на функционирането на тези системи ще бъде взета под внимание при класацията „Top Safety Pick +“.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки