Какво ще променят новите правила за „Гражданска отговорност” от месец март?

20 Февруари 2014 г.,zastrahovatel.com
Интервю с г-н ГЕОРГИ ИВАНОВ – Директор „Автомобилно застраховане”, ЗАД „ВИКТОРИЯ”

 

ЗАД „ВИКТОРИЯ” ще подари на клиентите си един ден допълнително покритие към всяка годишна полица по застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите. Интервю с г-н ГЕОРГИ ИВАНОВ – Директор „Автомобилно застраховане”, ЗАД „ВИКТОРИЯ”

Г-н Иванов, осъзнават ли българските автомобилисти необходимостта от задължителната застраховка „Гражданска отговорност на автомобилистите“ ипланират ли в посока покритие на риска и спокойствие с незадължителни застраховки?

В настоящите икономически условия, а и по принцип, за много от водачите е трудно да осъзнаят необходимостта от сключването на застраховка „Гражданска отговорност”. Именно поради това, тази застраховка е задължителна. В същото време клиентите, които разбират необходимостта от застраховане на тяхната отговорност като водачи, се интересуват и от покритие на други рискове и сключват застраховки „Каско”, „Асистанс” и др.

Различава ли се застраховка «Гражданска отговорност“ за нов автомобил от тази за стар автомобил и кои са определящите фактори?

През последните няколко години, повечето застрахователни компании на нашия пазар направиха анализи на резултатите по застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите. В резултат на тези анализи, като цяло тарифите на компаниите бяха сегментирани в по-голяма степен, не само по вида МПС. Въведоха се различни тарифни групи – по региони на регистрация, по възраст на клиента и т.н. По този начин застрахователните компании се стремят да подобрят резултатите си по тази застраховка и да продават повече полици в групите с по-благоприятен риск, предлагайки по-добри цени на клиентите. Това е причината някои компании да имат различни цени за „нови или по-стари” автомобили.

Какво ще променят новите правила за „Гражданска отговорност” от месец март?

Предполагам, че въпросът се отнася до промените в Наредба 24 касаещи покритието на застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите на територията на Европейския съюз. Всъщност промяна на покритието няма – и в момента всички полици са валидни на територията на всички държави – членки на Европейския съюз, всички държави от Европейското икономическо пространство, както и Андора, Сърбия и Швейцария. С влизане в сила на въпросните промени, върху полицата ще има изричен текст, който указва това. Както споменах в предишният въпрос, застрахователните компании се стремят да правят все по-точна оценка на риска, с цел да предложат конкурентни тарифи. По същата причина клиентите, които декларират, че ще управляват автомобилите си в България, получават отстъпки. И това е логично предвид риска. С въвеждане на този текст в полицата, се решават евентуалните спорове относно валидността на полицата при събитие в чужбина.

Освен това, с промените се регламентира началото и краят на годишните полици. Във връзка с това ЗАД „ВИКТОРИЯ” ще подари на клиентите си един ден допълнителнопокритие към всяка годишна полица по застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите!

Нужни ли са иновации в застрахователния бранш и бихте ли споделили Вашия опит в ЗАД “ВИКТОРИЯ”

Иновациите са необходими във всяка сфера, във всеки бранш. При нас в ЗАД „ВИКТОРИЯ” те дават възможност да разширим спектъра и да  подобрим качеството на предлаганите от нас застрахователни продукти и услуги. Да бъдем още по-близко до нашите клиенти и техните потребности. Ето защо ние разработихме и предлагаме на нашите многобройни клиенти една иновативна за нашия пазар услуга „МОБИЛЕН ЗАСТРАХОВАТЕЛ”. Ако желаете да спестите време и пари просто направете безплатна заявка в сайта на ЗАД „ВИКТОРИЯ” и ние ще Ви посетим в удобен за Вас ден и час, на място в дома, офиса или търговския Ви обект, ще Ви обясним всичко което Ви интересува, ще ви предложим, ако желаете над 80 застрахователни продукта, като Ви издадем полицата на място.

За нашите клиенти ние предлагаме още и следните иновативни услуги:

·         Напомняне за падеж на поредна вноска чрез SMS;

·         Уведомяване за изплатено застрахователно обезщетение чрез SMS;

·         Проверка за движение на щетата в сайта на дружеството;

·         Плащане на поредна вноска чрез сайта;

·         Плащане на вашата онлайн полица директно от Вашия смартфон; 

·         Сключване на застраховки онлайн.

 

Какви са предимствата за сключилите застраховка „ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ” на автомобилистите в ЗАД “ВИКТОРИЯ”:

·         Сигурна защита и спокойно пътуване за Вас и Вашите спътници;

·         Валидност на застраховката не само за територията на всички държави - членки на Европейския съюз, а и за държавите – членки на Международното споразумение “Зелена карта”, включително Сърбия, Македония и Турция;

·         Спестявате пари с новите по-атрактивни цени;

·         Получавате и възможност за разсрочено плащане на застрахователната премия;

·         Удобство за разплащане на вашата онлайн полица директно от Вашият смартфон чрез мобилно приложение;

·         Спестявате време със системата за онлайн застраховки;

·         Бързо и коректно изплащане на застрахователни обезщетения.

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки