AIR Worlwide: „Атаките в Брюксел имат ограничено застрахователно въздействие“

25 Април 2016 г.,zastrahovatel.com

Коментар на FERMA (Федерацията на европейските асоциации за управление на риска)

Смъртоносните координирани нападения в Брюксел на 22 март, при които загинаха 33 души и бяха ранени 260, се очаква да имат ограничено въздействие върху застрахователната индустрия според компанията за моделиране на катастрофи AIR Worldwide.

Загуба на живот и наранявания на хора са най-съществените последици от нападението, казват AIR в изявление.

От друга страна, се очаква щетите на сградите да бъдат минимални в резултат на ограничените  загуби на застрахователна собственост, подобно на атаките от страна на така наречената Ислямска държава (IS) в Париж от ноември 2015 г.

Всички произтичащи от тази атака щети са покрити, обхванати от белгийския TRIP (Belgian Terrorism Reinsurance and Insurance Pool). Годишното покритие от страна на TRIP е ограничено до 1 милиард € (приблизително 1,12 милиарда $).


Участието в TRIP не е задължително и според информация от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие приблизително 95 процента от застрахователите, извършващи дейност в Белгия, са членове.
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки