Банкери и застрахователи - сливане и публично предлагане на фондовите пазари.

29 Юли 2016 г.,zastrahovatel.com

China Life Insurance Co обяви публично намерението си да закупи акции за около 2 млрд. долара от Postal Savings Bank of China. Компанията, която понастоящем е и най-големият застраховател в страната по пазарна стойност, ще купи 3,342 млрд. акции съгласно договора. След финализиране на сделката China Life ще притежава не повече от 5% от разширения емитиран акционерен капитал на банката. По време на среща в Хонконг на фондовата борса от China Life заявиха, че сделката ще бъде осъществена чрез кешово разплащане. Двете компании също така са се разбрали да работят заедно върху области, като корпоративно управление, управление на парични средства, лични финанси, малки и средни предприятия и други.


Очаква се Postal Savings Bank of China, която е държавна собственост, да привлече повече чуждестранни инвеститори паралелно с трескавата подготовка по официалната й поява на финансовите пазари на Хонконг, събитие което се очаква с интерес. В качеството си на заемодател (Postal Savings Bank of China) планува разпродажба на до 15% от акциите, които ще бъдат пуснати по време на първичното публично предлагане (IPO), като продажбите ще бъдат насочени към инвеститори – хора главно с познания в областта на банкирането.


По темата за фактически поредното сливане между банкова институция със застрахователно дружество логичното се случва, тъй като банката от години е ключов партньор на China Life. Очакванията са Postal Savings Bank of China със своите над 40 000 клона в Китай чувствително да разшири и да подпомогне дейността на застрахователната компания.
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки