Най-скъпите мотори в света

14 Май 2017 г.,zastrahovatel.com


 

MV-Augusta F4CC
Цена - 120 000 долара
Моторът е създаден от Claudio Castiglioni, директор на MV. Целта му била да създаде много специален и уникален мотоциклет, но и да си покрие маркетинговата стратегия. Така се стигнало до създаването на бижуто с максимална скорост от 315 км/ч и мощност на двигателя 198 конски сили.

MTT Turbine SuperBike
Цена - 150 000 долара
И не само че е скъп, но е и екстремно бърз. Освен това точно този мотор е постигнал рекорд, документиран от „Гинес“ – най-мощният мотор, произвеждан някога. Двигателят е произведен от Rolls Royce и е с мощност 300 коня. Рамата е подсилена с фиброкарбонови нишки. Мотоциклетът е оборудван с камера с цветен LCD дисплей, детектор за радари и разни други свръхтехнологични джаджи.

Icon Sheene
Цена - 160 000 долара
Моторът е създаден в чест на британския Grand Prix шампион Бари Шийн. Моторът е част от лимитирана серия от 52 екземпляра. Мощността на двигателя е 250 конски сили. Всеки един от екземплярите пък ще бъде направен според конкретните изисквания на клиентите.

Macchia Nera concept bike
Цена - 201 хиляди долара
Шедьовърът на италианските майстори инженери е с двигател Testastretta. За направата са използвани само леки метали, което е свалило теглото. Засега моделът не се произвежда за масова продажба, а само по поръчка. Базиран е на Ducati 998RS.

Ecosse Titanium Series RR Limited Edition
Цена - 275 000 долара
Титаниевото шаси е подсилено с фиброкарбонови нишки, които са използвани за заздравяване и на колелото. Двигателят е с мощност 200 конски сили. Към мотора върви и часовник на BRM, гравиран със същия сериен номер. Мотоциклетът обаче е част от лимитирана серия от едва 10 броя.

Dodge Tomahawk V10 Superbike
Цена - 555 000 долара
Концептуалната „скулптура” на Dodge е забранена по улиците на САЩ. Двигателят е 8.3-литров, 10-цилиндров, а максималната скорост, която моторът развива, е почти 400 км/ч. Благодарение на 4-колесното окачване ускорението от 0 до 100 км/ч се постига за 2.5 секунди.

 

 


           

 

  

           

 

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Застраховане"
Христо Драганов Йордан Близнаков, 2000
orange_li
orange_li
"Основи на презастраховането"
Радослав Габровски, 1998