190 ГОДИНИ GENERALI

02.03.2021
190 ГОДИНИ GENERALI


Основана в Триест на 26 декември 1831 г., Generali е преживяла трите века, през които се е оформяла модерността и е сред малкото компании в света, които могат да се гордеят със 190 годишна история. Това е уникално наследство от знания, опит и бизнес инициативи, които винаги са позволявали на Групата ефективно да се справя с предизвикателствата и да напътства бъдещето на общностите, в които работи, не само като застраховател, но и като социален иноватор, намирайки най-добрите решения да бъдете Партньор за цял живот на своите партньори.


190-тата годишнина на Generali съвпада с тази специална година на възстановяване след най-тежката криза от следвоенния период. В съответствие със Зелената сделка и ЕС от следващо поколение, възстановяването ще се основава най-вече на устойчивост и активно гражданство както на хората, така и на компаниите. За да остави осезаема и дълготрайна следа от връзката между Компанията и територията, където е основана и процъфтяваща, Generali празнува своята годишнина, като пуска Fenice 190, инвестиционен план за подпомагане на Европейските икономики, засегнати от Covid-19.


Празненствата за 190-тата годишнина на Групата ще доведат до множество инициативи, които ще се провеждат през цялата 2021 година. По-специално, възстановяването на Procuratie Vecchie във Венеция ще приключи през декември; мястото ще бъде отворено за обществеността за първи път от 500 години насам и ще стане седалището на фондацията The Human Safety Net. През септември ще се излезе първото издание на SME EnterPRIZE, водещата инициатива на Generali, посветена на европейските малки и средни предприятия, които са реализирали забележителни инициативи за устойчивост в своите бизнес дейности. В допълнение, в Триест, където е основана Компанията, Историческият архив ще отвори вратите си за обществеността в наскоро обновените пространства на Palazzo Berlam, където се намира и Академията, международният център за обучение на Групата.


 

 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки