ЗАД “Армеец” обогати историческото богатство на Професионалната техническа гимназия в Габрово

19.05.2022
ЗАД “Армеец” обогати историческото богатство на Професионалната техническа гимназия в Габрово

Застрахователно акционерно дружество „Армеец“ направи дарение, с което помогна за обогатяването на тематичния кът на българската армия, намиращ се в Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово, който наскоро бе открит. Дарението бе предадено на директора на гимназията г-жа Корнелия Мотова от управителя на ЗАД „Армеец“ в Габрово Анелия Тодорова.

Застрахователното дружество предостави информационни материали и късометражни документални филми от хитовите исторически документални поредици “Българско военно чудо”, “Нашите пълководци” и “Средновековна слава”, показващи малко известни факти от военните успехи на България през миналото. 

Чрез направеното дарение ЗАД “Армеец” продължава мисията си да популяризира и постави на фокус историческата памет на страната ни и възраждане на забравени личности и герои от близкото и далечно минало. Образователната инициатива на ЗАД „Армеец“ се реализира съвместно със Сдружение „Българска история“ и е свързана с повишаване знанията и интереса на учениците и младите българи към историята на България.

 Анимираните видеа от документалните поредици бяха дарени специално на гимназията, за да направят учебните часове по история по-цветни и вълнуващи. Документалните филми се ползват и като мултимедиен способ за преподаване в часовете по история в училища в цялата страна. Те са и част от електронните учебници на издателство „Просвета“ и по време на националното онлайн обучение през изминалите две години, наложено заради Covid-19, бяха използвани като ефективен инструмент за онлайн преподаването по история.


 Г-жа Корнелия Мотова, директор на ПТГ-Габрово, благодари за направеното дареие и изрази надежда, че настоящото партньорство със застрахователното дружество ще бъде разширено в бъдеще. Документалните поредици предизвикаха интерес сред възпитаниците на гимназиаята в Габрово, които споделиха, че с нетърпение и любопитство очакват запознаят със самите филми.


 

 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
"Застраховане"
Христо Драганов Йордан Близнаков, 2000
orange_li
"Книга за парите"
Методи Христов Станимир Христов, 2002