Коледният конгрес на „Евролайф”

14 Януари 2009 г.,zastrahovatel.com
Истинският блясък е Together on the top – „Заедно на върха”

Михаел Рихтер - генерален мениджър на „Евролайф”

Тук всички сте доказали, че принадлежите към най-добрите

За пореден път луксозният Конгресен център на унгарската столица Будапеща събра на Коледен конгрес ръководство, директори, партньори и представители на компании „Евролайф” от няколко страни в Централна и Източна Европа – България, Украйна, Литва, Латвия, Румъния и Молдова.

Както каза в началото преди официалното откриване водещият на вечерта, Коледният конгрес на „Евролайф” е традиционна кулминация и завършек на годината, когато в перлата на Дунав се срещат най-добрите служители и директори, за да отпразнуват своите превъзходни постижения в края на отминаващата година.

Празничната атмосфера се усещаше във всичко и навсякъде и ако може да се определи с една дума, то тя е „блясък”. Според една крилата фраза най-големият враг на хубавото е… по-хубавото. Ще си позволя да я перифразирам, за да кажа, че Коледният конгрес на „Евролайф” е с една степен по-горе: най-хубавото. Защото блясъкът не идваше от отразена, а от собствена светлина. С други думи – блясъкът бе истински.

Огромна бална зала, художествено осветление и невероятни светлини ефекти, когато бе необходимо, перфектно озвучаване, подходяща музика според момента – от класика до рок, но най-вече – красивото присъствие на близо 900 гости, които се чувстваха у дома си… Защото това бе техният празник – празникът на най-добрите през 2008 г.

След чудесните изпълнения на инструментално трио дойде редът на официалното откриване и на речите на мениджмънта на „Евролайф” и на застрахователните партньори на компанията, а след гала-вечерята – на  абсолютната кулминация на всеки Коледен конгрес - наградите за 2008 г.

Присъстващите поздравяваха сърдечно VIP гостите на вечерта - Андреас Василиу - вицепрезидент на AIG, Рангам Бир – главен бизнес директор на „Алианц Нова Европа”, Зак Абунасар – първи вицепрезидент на ALICO AIG Life, Гюнтер Пухтлер – председател на УС на Grawe, Милан Фитко - генерален мениджър на ALICO AIG - Украйна, Роман Денис – председател на УС на Grawe - Украйна, Николай Логофетов - изпълнителен директор на Grawe - България, Пламен Ялъмов – първи изпълнителен вицепрезидент на „Алианц България Холдинг”, Андрей Александров – генерален бизнес директор на «Алианц България Живот”, Петер Касик - генерален директор на Grawe – Румъния и на Grawe – Молдова, както и всички останали представители на AIG, Grawe и Allianz.

След това на красиво наредената сцена се качи Патрик Колб - маркетинг директор на „Евролайф” – Европа, който приветства сърдечно всички присъстващи. За мен е голяма радост да мога в края на 2008 г. да поздравя всички вас тук, в Будапеща, на Коледния конгрес на „Евролайф”, каза г-н Колб. Отново се очертава една успешна и същевременно предизвикателна година. Беше година на обрати и стабилизиране на съществуващите пазари в икономически променящи се времена. Колко успешна е една година може да се познае най-добре с помощта на числата. Всички можем да бъдем заедно много горди за постиженията и резултатите през 2008 година. Ако си спомним развитието през последните години, то от 2002 г. броят на договорите се е увеличавал средно с 25 процента на година, а приходите от премии са нараствали даже средно 31 процента годишно. До 2008 г. са сключени общо повече от 240 000 договора, като съответната им първа премия възлиза общо на 150 милиона долара.

Едно голямо благодаря от името на общия мениджмънт на „Евролайф” за тези превъзходни резултати, завърши словото си г-н Колб, поздравявайки представителите на отделните компании на родните им езици.

Михаел Рихтер - генерален мениджър на „Евролайф” – Европа, нарече консултантите „мои верни борци за общия успех” и изтъкна, че с  голяма радост ги поздравява сърдечно за Коледния конгрес през 2008 г. в Будапеща. Днес сме се събрали, за да приключим и отпразнуваме заедно една ползотворна, успешна и особена 2008 година. Защо една успешна година? Ние бяхме подложени на изпитания, ние сме подлагани и ще бъдем подлагани на изпитания. И ако ме питате в кои области, ще ви отговоря така: първият показател това е

успехът в продажбите

Тук всички сте доказали, че принадлежите към най-добрите. Три фактора определят стопроцентовия успех: при 7,5% отговорен за нашия успех е пазарът. Други 7,5% се падат на качеството на продуктите на нашите застрахователни партньори. Но останалите 85% от успеха ни идва от нашето лично отношение към работата и към компанията „Евролайф”. Вие сте хората и гарантите за нашия успех, за което хиляди пъти ви благодаря!

Лоялността

е вторият важен фактор. Тук е преди всичко нашата радост от Украйна и България - те издържаха изпита с отличен. Applaus durch die anderen Länder! Доверие и лоялност са маслото на мотора на „Евролайф” и ние сме едва в началото по пътя на успеха. Ще помоля представителите на другите страни – страхотен аплауз за България и Украйна!

 Ние сме на върха и доказваме това са нашата

гъвкавост

През последните месеци на 2008 г. имахме трудни моменти. Икономическата криза натовари общата икономическа обстановка. Но тъкмо в тези трудни времена се показва и се доказва кои са най-добрите. И това сме ние - големият тим на „Евролайф”. Благодаря ви!

Ние не изживяваме криза. Ние сме в началото на една нова ера. И ние я определяме. Чрез всички свои постижения ние приключихме успешно 2008 г. Мощните постижения в продажбите на „Евролайф” – Украйна, високите резултати на „Евролайф” - Латвия и Литва, грандиозните резултати на молдовските колеги, амбицията и желанието за успех на българите - всички те са ключовите стрели на нашия успех.                 ;     

Защо една особена 2008 година?

С голям ентусиазъм и воля за успех приех тази моя нова задача. Ние в „Евролайф” имаме още много пред нас. Искаме и ще подобряваме нашите услуги за вас. Ние ще гарантираме мощен маркетинг и отлично обучение. И заедно с вас ще създадем обща фирмена култура, с която всички ще се гордеем. Това ще се осъществи в предстоящата година.

Преди всичко бих искал да благодаря. Благодаря на нашите продуктови партньори, които ни съпътстват с много вяра и разбиране.

Бих искал да благодаря преди всичко на вас, скъпа Наталия Симонова, и на вас, Георги Шаламов, които с големи усилия и ангажираност направихте така, че в тези трудни времена „Евролайф” – Украйна, да ни радва с високо качество. Благодаря на Нели Короленко, която е наш управител в Северна Европа; на Виктор Запу и Татяна Гризкан, които полагат много усилия за продажбите в Молдова; на Божидар Василев – нашия колега в България, който със своя опит и ангажимент определя лицето на „Евролайф” там и комуто благодаря лично; на Лаура Кростаче, която заедно с нас развива „Евролайф” - Румъния.  

Бих искал да благодаря на всички служители в администрацията и на хората в счетоводството и контролинга за техните превъзходни постижения за тази година.

Голяма благодарност отдавам на теб, скъпа Силвия Ройтингер, която с големи познания и много любов към работата управлява съдбата на обученията, каквито ни предстоят и през 2009 г.

Който познава Патрик Колб, знае, че неговото сърце бие за „Евролайф”. Благодаря ти, Патрик, за твоята подкрепа! Михаел Херлер, моя опора и „човек на цифрите” в „Евролайф”, който заедно с г-н Волфганг Праш държи здраво нашите финанси - благодаря ти!

Г-н Рихтер представи и трима нови служители, които „ще ни подкрепят в задачите ни през 2009 година”: Лена Лимар - отговорник за обученията на „Евролайф” в Украйна, Литва и Латвия, и Екатерина Шабкар в качеството й на регионален мениджър за България, която „подкрепя мен и г-н Василев – управител на „Евролайф” – България”. Интернационалният ни маркетинг ще бъде подкрепян от Ирина Кристил.

Г-н Рихтер завърши приветствието си, приканвайки всички „да празнуваме, да бъдем щастливи и преди всичко - да се заредим със сили за една успешна 2009 година. За да бъдем винаги „Заедно на върха”!

Като представител на концерна „Граве” г-н Пухтлер благодари за поканата да присъства лично на тазгодишния Коледен конгрес на „Евролайф” в Будапеща. Той нарече успешна за „Евролайф” 2008 г. и подчерта последователността в „нашата съвместна работа. Съвместна работа, която е възникнала през годините чрез последователен труд и чрез големите постижения на всички служители и се крепи и днес на солидна и здрава основа. Тази година беше особено предизвикателна и динамична и ние можем да бъдем горди, че в края се събираме отново заедно и сме доказали нашата сила.  

Г-н Пухтлер припомни, че „Граве” основава от 1991 г. в 13 страни от Централна и Югоизточна Европа редица застрахователни компании и успява да постигне през това време отлични пазарни позиции. „В някои страни сме пазарен лидер в животозастраховането особено благодарение на вашата помощ, за която бих искал много сърдечно да ви благодаря днес. Вие ни съпътствахте в Украйна, България, Молдова, Румъния, Литва и Латвия и допринесохте за това да изградим нашата сила по- нататък.

В Централна Европа сме сключили с нашите клиенти почти 4 милиона застрахователни договора - увеличение от почти 157% за 8 години. Това доверие ни кара да погледнем с високи надежди в бъдещето. Ние се стремим с ваша подкрепа до 2014 г. да имаме 10 милиона застрахователни договора.

С приветствени думи към присъстващите се обърнаха също г-н Василиу, който нарече представителите на „Евролайф” „нашето лице пред света”, и г-н Бир.

Естествената кулминация на Коледния конгрес бе тържественото, съпроводено с много емоции и искрено вълнение, награждаване на най-добрите служители и директори, при което бяха връчени множество награди и отличия и обявени нови позиции сред аплаузи, фоейерверки и цветомузика.

За най-силно представили се през 2008 г. компании бяха обявени „Евролайф” - Украйна  (за най-добра компания), и „Евролайф” - Латвия (за най-динамично развиваща се компания).

Сред големите изненади на вечерта бе и шоу-програмата, в която взеха участие много атрактивна и талантлива унгарска рок група и световната попзвезда Роби Уилямс.

Но за всички имаше един общ безценен подарък: три дни в празнична предколедна  Будапеща, край величавия Дунав, сред уникални исторически и архитектурни забележителности от различни епохи и стилове, откъдето си тръгнахме с незабравими впечатления.

Нови директори от шесто ниво от България,

обявени на конгреса

Петрана Атанасова – София

Красимира Вуцова – Варна

Снежана Янчева – Варна

Лиляна Дочева – Ловеч

Най-добре представили се през 2008 г.

директори от България, обявени на конгреса

Мария Цолова, осмо ниво - Бургас

Янко Тодоров, седмо ниво - София

Христо Бонев, шесто ниво - Варна

Христо Маринов, шесто ниво – Варна

Петя Неделчева, пето ниво - Варна

 

Славимир Генчев  София-Будапеща-София

 

 Вьлнуващите снимки от Коледният конгрес са качени вьв "Фотогалерия"Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки