ЗПАД“Булстрад“навърши 45 години

01 Август 2006 г.,zastrahovatel.com

 Застрахователно и презастрахователно акционерно дружество “БУЛСТРАД”е основано на 31 юли 1961г. като първото акционерно дружество в България.Oттогава развива всички застрахователни и презастрахователни дейности, като авиационно и морско застраховане, в което дружеството има водещо място на българския застрахователен пазар, карго застраховане, имуществено застраховане, застраховане на МПС, строителномонтажни рискове, лично застраховане и други.

В работата си ЗПАД“БУЛСТРАД” поддържа връзки с редица водещи застрахователни и презастрахователни компании от Великобритания, Франция, Германия, Швейцария, Италия, САЩ, Япония и Скандинавските страни, с които развива дългогодишни взаимоотношения.

От 1967г. в Лондон е учредена с  основно участие на “БУЛСТРАД” фирмата European Reinsurance Brokers, чрез която дружеството  осъществява директна връзка с Лондонския и световните презастрахователни пазари.

През 1994 г. ЗПАД “Булстрад” учредява “Булстрад-живот” АД, специализирано в областта на животозастраховането, а през 2003г. “Булстрад - Здравно осигуряване” АД, специализирано в извършване на здравноосигурителни услуги.

Основни акционери в ЗПАД"Булстрад" са "БЗП Груп" EАД - дъщерна компания на Ти Би Ай АД,която притежава 97 % от капитала на дружеството,останалите 3 % са публично участие.

Базирайки се на богатия опит, традицията и международния си авторитет, ЗПАД ”БУЛСТРАД” заема  водещото място на българския застрахователен пазар.ЗПАД“Булстрад” е първото застрахователно дружество, преминало границата от 100 милиона лева брутен премиен приход.

За посрещане нуждите на все повече клиенти и защита на техните интереси през периода 1992-2006г. ЗПАД “Булстрад” разшири и продължава да разширява клоновата си мрежа в страната. Към днешна дата дружеството разполага с 13 генерални агенции, 40 агенции, 66 застрахователни центъра и 59 представителства в цялата страна, които предлагат богато разнообразие от застраховки, обслужващи промишлеността, финансовия сектор, транспорта, търговията, строителството, туризма и потребностите на граждани и организации. Клиенти на "Булстрад" са редица авторитетни учреждения, фирми и предприятия от цялата страна.

Управлението на компанията е двустепенно - Надзорен и Управителен съвет. Начело на Управителния съвет е Румен Янчев, който е изпълнителен директор на компанията.

ЗПАД “БУЛСТРАД” е член на :

МЕЖДУНАРОДЕН СЪЮЗ ЗА МОРСКО ЗАСТРАХОВАНЕ

МЕЖДУНАРОДЕН СЪЮЗ НА АВИАЦИОННИТЕ ЗАСТРАХОВАТЕЛИ

НАЦИОНАЛНО БЮРО НА БЪЛГАРСКИТЕ АВТОМОБИЛНИ ЗАСТРАХОВАТЕЛИ

АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЗАСТРАХОВАТЕЛИ

БЪЛГАРСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА

ФОНДАЦИЯ “ПРОФ. Д-Р В. ГАВРИЙСКИ”.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки